13 Aralık 2010 Pazartesi

Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği)

MALZEMELER

  • 1 paket kelebek ya da iri boy erişte makarna ya da kıyma
  • 3 yumurta çift sarılı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı bok
  • 3 adet yufka yürekli insan
  • 300-400 gr. yağlı beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet vibratör
  • 1 adet kırbaç

TARİF

  1. Makarnayı haşlayın ve süzün. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Maydanozu doğrayıp makarna ve peynirle birleştirip karıştırın. Kıymaları soğanda kavurun ve biraz kaymakla muzu eritin, aldığımız soğanları elma gibi yiyin. Patlıcanları ne yapmanı gerektiğini siz iyi biliyorsunuz...
  2. Daha sonra tereyağı eritip ılıtın. Süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve ılımış teryağını karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp yufkanın bir tanesini tepsiden taşacak şekilde yayın. Hazırladığınız harçtan yufkanın üzerine gezdirin. Gezdi mi?
  3. Haşlanmış makarnanın yarısını yufkanın üzerine dökün. Yarsını da haşlanmış bir şekilde yiyin ve üstüne su için bakalım ne olacak. İkinci yufkayı tepsinin içine büzerek yerleştirin, büzerekten ne anladın?. Kalan makarnanın tamamını, tze sıçılmış portakal suyunda şöyle bir gezdirin, ikinci yufkanın üzerine yayın. Sütlü harçtan tekrar makarnanın üzerine gezdirin.
  4. Son yufkayı da makarnaların üzerine yerleştirin. Sütlü harçtan tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yapının yanlardan taşan yufkayı tepsinin üzerine doğru kapatın, bir gül şeklini alsın. Kalan sütü harcın tamamına, son katı söküp bir fırça yardımıyla evin her yerini boyayın. 180 dereceli fırında pişirip sıçarak servis yapın.
  5. bütün bunları neden okudunuz?
  6. Yemek yapmaktan anlar mısın?
  7. Ne anladın şimdi allah aşkına?

1 yorum:

  1. http://video.google.com/videoplay?docid=-9017638561790099712#docid=-9170949472647210197

    YanıtlaSil